Orientační nabídka


 

Na výlet Oparenským expresem

mapy
Pokud ještě nemáte program na víkend, máme pro Vás tip na příjemný výlet do Oparenského údolí, kde byla v roce 2020 po sedmi letech obnovena trať z Lovosic do Chotiměře. Trať byla přerušena sesuvem půdy v červnu roku 2013 a Dopravě Ústeckého kraje se podařilo uvést do provozu alespoň její část, která končí v Chotiměři. Oparenský expres zde projíždí krásnou krajinou Českého Středohoří a byla by škoda se do těchto končin nepodívat.
 

 
 

Oparenský expres zahájil svou letošní sezónu 2. dubna a vyráží z Litoměřic každý víkend a během svátků. První spoj vyjíždí ze stanice Litoměřice horní nádraží vždy v 7:14 a pokračuje takto ve dvouhodinových intervalech až do 19:14. Trasa Oparenského expresu nabízí hned několik zastávek, které stojí za návštěvu.

Pokud pojedete až na konečnou do Chotiměře, můžete si vyšlápnout nejvyšší horu Českého středohoří - Milešovku. Se svou výškou 837 m nabízí úchvatný výhled na své okolí.  Jestli si svůj výlet chcete oživit a bude Vám přát počasí, můžete využít Veberovy nouzovny, kde je možné ve skromných podmínkách přenocovat.

V případě, že nejste fanoušky šlapání do kopců, nabízí se Vám procházka malebným Oparenským údolím. Kousek od vlakové zastávky Oparno se nachází Černodolský mlýn, kde si můžete zakoupit malé občerstvení, a děti se mohou pobavit na malém dětském hřišti.  Kousek dál je značená odbočka k zřícenině hradu Oparno. Odsud se pak můžete po značené turistické stezce vydat směrem do Malých Žernosek, odkud můžete pokračovat dál spoji DÚK směrem na Ústecko, Litoměřicko či do Roudnice nad Labem.

mapy


 
Zodpovídá: Ing. Michaela Morrice Zárybnická
Vytvořeno / změněno: 29.7.2022 / 29.7.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém