Orientační nabídka


 

Nové bezbariérové spoje v linkové autobusové dopravě

Bezbariérová doprava
Výrazné rozšíření bezbariérových spojů od poloviny února zlepšuje komfort cestujících na vybraných autobusových linkách v okolí Ústí nad Labem, Rumburka a částečně také Litoměřic.
 

 
 

Bezbariérový autobusZařazení pěti bezbariérových autobusů Crossway v provedení Low Entry do flotily dopravce BusLine umožnilo v pracovní dny výrazně zlepšit dostupnost dopravní obslužnosti cestujícím se sníženou pohyblivostí a zároveň zrychlit výměnu cestujících na zastávkách ve vytížených relacích vybraných autobusových linek.

Autobusy jsou rozděleny do divizí Ústí nad Labem, Varnsdorf a Litoměřice, kde doplňují stávající vozový park a zároveń nahrazují stejný počet klasických autobusů s vysokou podlahou.

V okolí Ústecka jsou nové nízkopodlažní autobusy zařazeny do spojů linky 458 Ústí nad Labem - Velké Březno - Lovečkovice - Verneřice - Úštěk, kde z původních 8 spojů je nyní bezbariérovým vozidlem obsluhováno celkem 29 spojů tj. 61% všech spojů linky během praocvního dne.  

Mezi městy Rumburk, Varnsdorf a v okolí se rozšiřují spoje obsluhované bezbariérovými vozidly na lince 409 Varnsdorf - Rumburk - Jiříkov - Ebersbach z původních 25 na 29 spojů tj. na 80% všech spojů v pracovní dny, a nově zavádí na linkách 402 Varnsdorf - Chřibská - Česká Kamenice - Děčín (1 dopolední a 4 odpolední spoje), 403 Varnsdorf - Chřibská - Chřibská, Krásné Pole (5 ranních spojů) a 408 Varnsdorf - Rumburk (3 ranní spoje).

Mezi Varnsdorfem a Rumburkem tak cestující mohou v pracovní dny na linkách 408, 409 a 410 využívat v souhrnu 49 spojů zajišťovaných bezbariérovými autobusy, a významná nabídka je zajištěna i dále do Jiříkova a částečně do Velkého Šenova. Na linkách 401, 402, 403 a 408 nejsou prozatím bezbariérové spoje rozloženy v průběhu celého dne, ale odpovídají stávajícím oběhům vozidel, které byly pouze zaměněny za bezbariérové.

V okolí Litoměřic lze využít spoj s bezbariérovým autobusem na linkách 626 Úštěk - Liběšice - Lovečkovice (2 spoje), Touchořiny, 628 Bohušovice n.Ohří - Litoměřice - Třebušín - Lovečkovice - Verneřice (10 spojů) a 633 Litoměřice - Velké Žernoseky - Michalovice - Libochovany (12 spojů).

Autobusy s bezbariérovým přístupem obsluhují pevně stanovené spoje a umožňují tak cílové skupině cestujících vybrat si v rámci možností vhodný spoj se snadným přístupem. V případě technických problémů či jiných nepředvídatelných provozních okolnostech, které neumožní nasadit vozidlo do provozu, může dojít k výpadku bezbariérovosti a nahrazení autobusem s vyšší podlahou.

Pod fotogalerií naleznete jízdní řády linek do vybraných směrů se zvýrazněnými spoji, které jsou aktuálně obsazeny bezbariérovými autobusy.  

 

Bezbariérový autobus ve Varnsdorfu
Nově zařazené autobusy o délce 12 metrů nabízejí 46 míst k sezení + 52 k stání. Jsou v provedení Low Entry, kdy v prostoru dveří a mezi nimi nejsou schody a je umožněn snadný pohyb starších cestujících nebo se sníženou pohyblivostí.

 

Interiér vozu LE
Druhé široké dveře umožňují snadnou manipulaci s kočárky a vozíčky invalidů. V případě ztížených podmínek u nástupní hrany j e možné vysunout ruční nájezdovou plošinu. 

 

Interiér autobusu LE
Plošina v bezbariérové části vozidla pro přepravu kočárků a invalidních vozíků. Pokud to kapacitní podmínky umožňují, je možné místo obsadit sklopnými sedadly. 

 

  Crossway LE
Nově zařazený bezbariérový autobus Irisbus Crossway LE v Malém Březně na Ústecku

 

Autobusové nádraží Varnsdorf
Dva nové přírůstky vozového parku střediska Varnsdorf na zdejším autobusovém nádraží. 

 

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 23.2.2012 / 23.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém