Orientační nabídka


 

Regionovy se specifickým odbavením na linkách U5 a U7

regiotakt
V únoru ovládly modernizované motorové jednotky Regionova další dvě železniční linky v Ústeckém kraji a rozšiřují tak kvalitu cestování veřejnou dopravou.
 

 
 

Regionova v Ústí nad Labem-Střekov na lince U7 Ústí nad Labem-Střekov - Děčín

Počátek února přinesl konec pravidelného provozu starých motorových vozů řady 810 na tratích 131 a 073, kde Ústecký kraj objednává železniční linky U5 Ústí nad Labem - Úpořiny - Bílina a U7 Ústí nad Labem-Střekov - Velké Březno - Děčín.

Provoz Regionov není v Ústeckém kraji výjimečný, přesto se na těchto dvou linkách mírně odlišují od ostatních. Na linkách je totiž zaveden specifický odbavovací systém bez průvodčího a cestující si v případě nástupu ve stanici bez pokladny kupují jízdenky v automatu ve vlaku. Automaty na jízdenky zde však byly vybaveny pouze stařičké motoráčky řady 810.

Regionovy na linkách U5 a U7 tak nyní nabízejí nejen větší kapacitu nabízených míst, ale také zvyšují komfort částečnou bezbariérovostí, modernějším WC a přívětivým interiérem. Výrazné změny k pozitivnímu se dotkly i automatu na jízdenky. Starý, poruchový automat je nahrazený novým s velkým displejem, snadnou komunikací s cestujícím. Cestující si zde navíc kromě platby v hotovosti může zvolit bezhotovostní platbu In-kartou pakliže ji využívá také jako elektronickou peněženku. 

Věříme, že modernizované motorové jednotky na linkách U5 a U7 cestující uvítají a přispějí ke zvýšení kvality cestování.

  • Starý mincovní automat, do kterého se jízda a požadovaný druh jízdného zadávalo prostřednictvím číselných kódů a písmen na klávesnici.
  • Nový automat na jízdenky v Regionovách na linkách U5 a U7
  • Přehledné menu maximálně usnadňuje odbavení cestujícího
  • Přehledné menu maximálně usnadňuje odbavení cestujícího
  • Reginova nabízí část prostoru jako bezbariérový a s prostorem pro větší zavazadla a kočárky.
  • Staré motoráčky řady 810 jsou v posledních letech v Ústeckém kraji na ústupu. Na trati 073, kde byl tento na konci roku 2012 vyfotografován ve Velkém Březně je již také nahrazen Regionovou.
 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 8.2.2013 / 8.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém