Orientační nabídka


 

Rozšíření WI-FI a palubních zábavně - informačních portálů ve vlacích ČD

hh
V marketingových průzkumech je „wifina“ u cestujících ve vlacích ČD jednou z nejčastěji požadovaných doplňkových služeb. Nabídku Wi-Fi ve vlakových soupravách proto České dráhy průběžně rozšiřují a od začátku nového jízdního řádu v půlce prosince ji nabízejí již ve 2 248 spojích denně s tím, že do stovek dalších spojů zavedou Wi-Fi v průběhu roku 2022. Technologii Wi-Fi letos dosadili také na všechny jednotky City Elefant, které jezdí i v rámci integrovaného dopravního systému DÚK mezi Ústeckým krajem a Prahou.
 

 
 

Na začátku roku 2022 bude palubní Wi-Fi síť v 90 % dálkových vlaků ČD a ve třetině všech denně vypravovaných spojů Českých drah v celé republice. Stovky dalších spojů sice nabídnou Wi-Fi, ale v jízdních řádech např. z důvodu oběhu různých souprav přímo označené nebudou. O nabídce Wi-Fi se v takovém případě cestující dozvědí přímo ve vozech, které jsou označené příslušným piktogramem.

Rozšiřování snadného připojení k internetu ve vlacích přes palubní Wi-Fi bude probíhat i nadále. České dráhy nyní například poptávají instalaci technologie do desítek motorových vozů a jednotek, přípojných vozů do motorových souprav pro regionální dopravu a do rychlíkových vozů, které nyní obsluhují linku „Labe“ na trase Praha – Děčín. 

V jízdním řádu pro rok 2022 se rozšíří také počet vlaků ČD vybavených palubním zábavně -  informačním portálem na celkem 73 spojů operovaných jednotkami InterPanter, Pendolino, Railjet a InterJet. Palubní portál nabízí ke stažení například hry, elektronické knihy, filmy a další zábavu a poskytují také informace o jízdě vlaků. V Ústeckém kraji bude tento palubní portál k dispozici na lince Praha – Ústí nad Labem – Karlovy Vary – Cheb.   

 
Zodpovídá: Ing. Michaela Morrice Zárybnická
Vytvořeno / změněno: 15.12.2021 / 15.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém