Orientační nabídka


 

Testování vozidel pro zakázky na autobusovou dopravu

Smlouva bus
Jak již bylo prezentováno v únoru letošního roku, jsou v plném proudu přípravy a realizace veřejných zakázek na zajištění autobusové dopravy v letech 2015-2024.
 

 
 

Testování kloubových vozidel na Děčínsku

Každá soutěžená oblast má své specifické požadavky, které je nutné do zadávací dokumentace důkladně prověřit. Oblast Děčínsko patří do kategorie, kde je nutné brát ohled na silnější poptávku spádových linek do Děčína a tomu přizpůsobit vozový park. Děčínsko v současnosti částečně obsluhují velkokapacitní autobusy a v případě jejich delšího výpadku obvykle následuje stížnost dotčených obcí.

Na některých linkách v současnosti dochází k dosahování maximální kapacity vozidla, a v některých případech k nutnosti vedení souběžných spojů zajištěných dalším vozidlem.Dle kritérií stanovených plánem dopravní obslužnosti Ústeckého kraje patří do kvalitativních prvků snaha minimalizovat časový úsek, během kterého jsou cestující nuceni stát ve vozidle s plně obsazenými místy k sezení. V kombinaci se strategií efektivního využití vozového parku se počítá se zachováním velkokapacitních autobusů nejen v současné relaci směr Jílové, ale také v relacích směrem na Benešovsko, Verneřicko a Bynoveckou plošinu. Zde současná poptávka vykazuje ve frekventovaných úsecích potenciál právě pro velkokapacitní autobusy.

 

V první polovině dubna proto zavítal do oblasti Českého Středohoří kloubový autobus, který testoval vhodnost tohoto typu vozidla v podmínkách dosud využívaných vozidly o délce 12 metrů. Předmětem ověřování byly nejen jízdní vlastnosti v kopcovitém terénu, ale také podmínky využití obratišť či průjezdného profilu budoucích linek. Vyhodnocení průzkumu rozšiřuje možnosti reorganizace linkového vedení Děčínska, které bude spojené s veřejnou zastávkou na autobusovou dopravu. Plně nízkopodlažní ekologický autobus s pohonem na CNG principiálně prokázal možnost širšího využití v linkové dopravě se zaměřením na vyšší nabídnutý počet míst k sezení.
  • Verneřice náměstí
  • Valkeřice
  • Vyhodnocování prosotru na Labské Stráni
Velkokapacitní vozidla v současnosti zajišťují dopravní obslužnost nejen na Děčínsku, ale i na Ústecku a Teplicku, kde se dá jejich další působení také předpokládat.
 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 16.4.2013 / 16.4.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém