Orientační nabídka


 

Ústecký kraj i přes nižší dodávky vakcín proti COVIDU-19 očkuje. Na vyšší zájem je připravený

TK očkování
Očkování proti nemoci COVID-19 v Ústeckém kraji pokračuje, vše je limitované počtem dodaných vakcín. Domluvené termíny očkování se zdravotnická zařízení snaží dodržovat. Začalo očkování druhou dávkou, proto muselo být přistoupeno v některých případech k přesunutí již domluvených termínů, a to v souladu s doporučením Centrálního řídícího týmu.
Tisková zpráva ze dne 29. ledna 2021
 

 
 

Musela být také pozastavena rezervace termínů již zaregistrovaných zájemců o očkování. Vedení kraje a vedení Krajské zdravotní, a. s., vnímá očkování proti Covidu-19 jako absolutní prioritu. Krajská zdravotní, a. s., společně s vedením Ústeckého kraje pokračuje v očkování. Očkují se zdravotníci, senioři 80+ a klienti a zaměstnanci domovů pro seniory. Aktuálně je připraveno celkem 16 očkovacích center.

Jedná se o tato místa:

  • Masarykova nemocnice se třemi stanicemi a mobilním vakcinačním týmem
  • Nemocnice Děčín
  • Nemocnice Teplice
  • Nemocnice Most
  • Nemocnice Chomutov
  • Nemocnice Žatec
  • Nemocnice Litoměřice
  • Nemocnice Kadaň s mobilním vakcinačním týmem
  • Nemocnice Roudnice
  • Nemocnice Duchcov
  • Nemocnice Bílina
  • Nemocnice Varnsdorf
  • Nemocnice Rumburk
  • Nemocnice následné péče Litvínov
  • Nemocnice Louny
  • Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem

„Očkování proti COVIDU-19 je pro nás prioritou. Včera jsme navštívili některá místa, která jsme si vytipovali pro zřízení velkokapacitních očkovací center. Jedná se zatím o Rumburk, Most, Litoměřice a Ústí nad Labem. Důležité ale je, abychom měli k dispozici dostatek očkovacích vakcín. Jejich dodávky bohužel nyní pokulhávají, jak všichni víme. Jsme v kontaktu s Ministerstvem zdravotnictví a vyvíjíme maximální možnou snahu, abychom vakcíny zajistili. Ale je slušné přiznat, že v tento moment jsou naše možnosti omezené. Organizačně ale připraveni jsme,“ vysvětluje situaci hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Proces očkování jsme nepřerušili, termíny, které měli senioři 80+ zarezervované se snažíme dodržet, ale v některých případech nakonec ke zrušení došlo. Musíme nyní očkovat druhou dávkou. Snažíme se v maximální míře zajistit vakcíny tak, aby nemohlo dojít k tomu, že již naočkovaní druhou dávku nedostanou. Děláme opravdu maximum. Proočkovanost zdravotnického personálu je pro nás navíc absolutně klíčová, abychom mohli dál poskytovat kvalitní zdravotní péči v našich zařízeních,“ říká Aleš Chodacki, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., a také krajský koordinátor pro vakcinaci proti COVID-19 v Ústeckém kraji.

Aktuálně je v Ústeckém kraji naočkováno celkem 74 % zdravotnického personálu, 1158 seniorů 80+ a 1190 klientů a zaměstnanců v domovech pro seniory. Zájem zdravotníků i veřejnosti o očkování je značný. Kraj na celém procesu spolupracuje také s praktickými lékaři, kteří jsou připraveni s očkováním začít. Vakcíny jsou od společností Pfizer/BioNTech a Moderna, první dávka očkovacího séra od této společnosti by měla do Ústeckého kraje dorazit v pondělí 1. února 2021.

Bohužel, vyžadují specifické podmínky při zacházení a nejsou tak vhodné pro očkování v ordinacích praktických lékařů. S masovějším zapojením praktiků se tak počítá v momentě, kdy bude k dispozici vakcína od společnosti Astra Zeneca, která není tak náročná na manipulaci a uskladnění. Praktici se nyní můžou zapojit do očkování v rámci očkovacích center, nebo v rámci mobilních očkovacích týmů, které vyjíždějí do domovů pro seniory.

Více informací najdete na www.kzcr.eu nebo na www.kr-ustecky.cz.

Související tiskové zprávy:

TK očkování
Vedení Ústeckého kraje a Krajské zdravotní, a. s., při tiskové konferenci k očkování

 

TK očkování
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a radní pro zdravotnictví Radim Laibl (v pozadí)

 

TK očkování

 

TK očkování

 

TK očkování
Tisková konference k očkování proběhla na krajském úřadě

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 29.1.2021 / 29.1.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém