Orientační nabídka


 

Influencer trip v Českém Švýcarsku se zaměřil také na veřejnou dopravu

foto
České Švýcarsko každoročně láká tisíce turistů na přírodní krásy a nádherné vyhlídky. Poslední víkend v květnu přilákal také partu influencerů. Instatrip uspořádala destinační agentura České Švýcarsko, o.p.s. ve spolupráci s cestovatelským portálem Worldee a Dopravou Ústeckého kraje. Cílem akce bylo navštívit lokální podniky, podpořit udržitelný cestovní ruch a propagace příměstské dopravy. Právě veřejné dopravě byl věnován nedělní program.
 

 
 

České Švýcarsko má propracovanou síť veřejné dopravy. „V loňském roce došlo k výraznému posílení autobusových spojů do Českého Švýcarska. Turisté tak mohou s klidem nechat svoje auto doma, užívat si krás a nemusí řešit parkování,“ řekl vedoucí krajského oddělení dopravní obslužnosti Jakub Jeřábek. Letošní novinkou je Lužickohorský rychlík propojující Prahu a Střední Čechy s Lužickými horami a Českým Švýcarskem. S Libereckým krajem propojuje oblast cyklobus 469, který jezdí na trase Česká Lípa - Nový Bor - Sloup v Čechách - Kamenický Šenov - Česká Kamenice - Srbská Kamenice – Jetřichovic. Další autobusové linky naleznete zde.

Influenceři, kteří navštívili České Švýcarsko, jsou tváře české travel scény. Na udržitelný cestovní ruch se zaměřuje Teru Menclová aka @terumenclova, dále přijeli Eliška Hudcová aka @timetofit, Lukáš Matocha aka @lukasmatocha, Petra Vlková aka @petra.vlk a Zuzka aka @holkasbatohem.

Při svých cestách zelenou veřejnou dopravou využili novinku letošního roku – mobilní aplikaci DÚKapku, která umožňuje nákup jednotlivé jízdenky nebo celodenní síťové jízdenky. Více o aplikaci na webu www.dukapka.cz

 

FOTO
České Švýcarsko má propracovanou síť veřejné dopravy. 

foto
Součástí Dráhy národního parku je i linka U8.

foto
Parta influencerů propagovala cesty veřejnou dopravou po Českém Švýcarsku. 

foto

 

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.5.2021 / 31.5.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém