Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podepsal smlouvu na zajištění autobusové dopravy na Vejprtsku do roku 2032

foto
Na Vejprtsku bude od 1. května 2022 zajišťovat autobusovou dopravu společnost Autobusy Karlovy Vary, která zde působí již od roku 2019. Podpisu smlouvy se zúčastnil krajský radní pro dopravu Marek Hrabáč a za společnost Autobusy Karlovy Vary, a.s. výkonný ředitel Zdeněk Suchan. Smlouva je platná na deset let.
Tisková zpráva ze dne 31. května 2021
 

 
 

Dopravce má od podpisu smlouvy necelý rok na zajištění vozového parku, provozních a personálních záležitostí. „Podpisem smlouvy se do oblasti vrátí zelené autobusy, které budou nízkopodlažní a klimatizované. Součástí bude moderní odbavovací systém umožňující platbu kartou. Pro Ústecký kraj je toto záruka kvalitní dlouhodobé služby pro cestující, kterou můžeme dále rozvíjet,“ řekl krajský radní pro dopravu Marek Hrabáč.

Uzavření nové smlouvy na zajištění dopravní obslužnosti do roku 2032 v oblasti Vejprtsko pro nás znamená pokračování této veřejné služby, kterou pro Ústecký kraj zajišťujeme již třináct let. Samozřejmě, že se jako dopravce těšíme na nové autobusy s vysokými technickými standardy. Víme, že si to cestující – občané i návštěvníci tohoto regionu zaslouží. Chci určitě poděkovat našim zaměstnancům – řidičům, dispečerům, technikům, opravářům, za jejich profesionálně odváděnou práci. Provoz v této části Krušných hor, zejména v zimním období, je totiž velmi složitý. Za tu dobu jsme se již naučili řešit i tyto extrémní provozní podmínky, aby byli cestující dopraveni tam, kam potřebují,“ dodal výkonný ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary Zdeněk Suchan.

Cena u tohoto dopravce za jeden kilometr bude 32,68 Kč. K zajištění provozu v dané oblasti bude potřeba minimálně 12 autobusů. U většiny linek dojde k drobným úpravám jízdních řádů. I nadále budou dvě linky z této oblasti jezdit do německého příhraničí (konkrétně do Annaberg – Buchholz a Kurort Oberwiesenthal).

foto
Vpravo krajský radní pro dopravu Marek Hrabáč a vlevo výkonný ředitel AKV Zdeněk Suchan. 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.5.2021 / 31.5.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém