Orientační nabídka


 

Na mobilní aplikaci DÚKapka jezdí cestující už téměř tři měsíce

foto
Aplikace DÚKapka slouží k nákupu jízdného pro cestující krajskou veřejnou dopravou. Jízdenka platí v integrovaných příměstských autobusech, MHD, vlacích a lodích po celém kraji. DÚKapku si od spuštění stáhlo téměř osm tisíc cestujících.
Tisková zpráva ze dne 17. června 2021
 

 
 

„Spuštěním aplikace jsme vyhověli nejen velkému zájmu cestujících, pro které je cestování s jízdenkou v mobilu ideální a praktickou alternativou klasického prodeje jízdenek u pokladny či u řidiče, ale také potřebám moderního cestování a nakupování jízdenek. Spuštěním aplikace to ale nekončí, budeme dále pracovat na dalších vylepšeních aplikace pro co nejjednodušší cestování,“ řekl krajský radní Marek Hrabáč.

Nejvíce zakoupených jednotlivých i časových jízdenek bylo v květnu, kdy si cestující přes aplikaci koupili téměř šest tisíc jednotlivých jízdenek a 315 jednodenních síťových jízdenek, které platí v rámci integrované dopravy po celém kraji. Nárůst je dán také probíhající turistickou sezonou na linkách DÚK, kdy se nákup celodenní sítové jízdenky za 140 korun turistům vyplatí. Pro srovnání v dubnu nakoupili cestující 3 325 jednotlivých jízdenek a 186 jednodenních síťových. V meziměsíčním srovnání jde o téměř 100% nárůst. Celkem se tedy prodalo téměř 10 tisíc jízdenek za 326 tisíc korun.

Mobilní aplikace DÚKapka umožňuje kromě nákupu jízdenek také vyhledávání spojení, zobrazení aktuální dopravní situace, jako jsou mimořádnosti na trati, výluky či zpoždění nebo také zobrazení polohy spoje. Jízdenku v mobilu zaplatí cestující jednoduše platební kartou.  Až budou dopravci dostatečně technicky vybaveni kontrolovat jízdenky z mobilní aplikace strojově, bude umožněn i nákup časových vícedenních jízdenek.

Aplikaci DÚKapka si cestující mohou stáhnout zdarma na App Store a Google Play. Nejčastější otázky a odpovědi na ně naleznete zde.

foto

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 17.6.2021 / 17.6.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém