Orientační nabídka


 

Ze starého nádraží v Litvínově je po rekonstrukci moderní dopravní uzel

mapy
Cestující v Litvínově jsou mile překvapeni zdařilou rekonstrukcí staré nádražní budovy na moderní dopravní uzel. Stará a oprýskaná výpravní budova je již minulostí a navíc zde proběhla výstavba moderního dopravního terminálu
 

 
 

Nádraží v Litvínově a přilehlé okolí budovy se kompletně změnilo, cestující na první pohled zaujme moderní vzhled fasády výpravní budovy, která je odolná vůči vandalům, samozřejmostí je bezbariérový přístup do prosklené čekárny, navíc je celá budova nízkoenergetická. Cestující ocení nové sociální zázemí a sousedství pokladních přepážek autobusového i železničního dopravce. V prvním patře budovy se nachází zázemí autobusového dopravce Dopravní společnosti Ústeckého kraje.

Mimo podařené přeměny staré výpravní budovy se také povedla výstavba dopravního terminálu, na které se finančně spolupodílel i Ústecký kraj. Celkové náklady na výstavbu činily 84 milionů Kč, polovina nákladů byla hrazena dotací z Ministerstva pro místní rozvoj, Ústecký kraj uhradil částku 32 milionů Kč, zbytek hradilo město.

Rekonstrukce dopravního terminálu navazovala na revitalizaci trati z Oldřichova u Duchcova do Litvínova, která zahrnovala i elektrizaci posledního úseku z Louky u Litvínova do Litvínova. Díky této modernizaci mohou cestující využívat přímá spojení z řadou významných dopravních uzlů Ústeckého kraje. Nový dopravní terminál slučuje autobusovou a železniční dopravu, díky čemuž mají cestující lepší možnosti využívat veřejnou dopravu, což bylo hlavním cílem této rekonstrukce.


 
mapy

mapy

 

 
mapy

 
Zodpovídá: Ing. Michaela Morrice Zárybnická
Vytvořeno / změněno: 26.1.2022 / 26.1.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém